Welke soorten magazijnstellingen bestaan er?

  • door
magazijnstelling

Wellicht wilt u uw magazijn opnieuw inrichten. Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar Magazijnstellingen. We kunnen ons dan voorstellen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn zoveel soorten stellingen. Maar welke stelling is dan het meest geschikt voor uw magazijn? In dit artikel leggen wij het verschil uit tussen een aantal veelgebruikte stellingen.

Legbordstelling

De legbordstelling wordt veel gekozen voor het inrichten van magazijnen. Deze metalen stelling heeft horizontale en verticale legborden (vandaar de naam). De legbordstelling is zeer geschikt voor het opslaan van lichtere goederen. Ook wanneer het orderpicken handmatig gebeurt is dit een handige magazijnstelling. De voordelen van deze stelling zijn dat deze makkelijk te monteren zijn en daarnaast ook goed uit te breiden. Als u dus ruimte tekort komt, kunt u eenvoudig uw magazijn uitbreiden met extra legbordstellingen.

Draagarmstelling

Draagarmstellingen vindt u voornamelijk terug in magazijnen waar zware of lange goederen worden opgeslagen. Het orderpicken gebeurt hier vaak met heftrucks. Deze stellingen hebben open ruimtes tussen de draagarmen. Hierdoor kan de heftruck gemakkelijk goederen op de stelling plaatsen. Bevindt uw bedrijf zich bijvoorbeeld in de bouw- of technieksector en slaat u daarom grote en lange producten op? Dan is dit de geschikte stelling voor uw bedrijf.

Grootvakstelling

Deze stelling is ook geschikt voor grotere goederen, maar hierbij worden de goederen vaak wel met de hand gepickt. De metalen staanders en dragers bevatten houten borden, waarop de producten worden opgeslagen. Hierdoor is deze stelling stabieler dan een legbordstelling.

Palletstelling

Ook hier vindt u het gebruik van deze stelling al terug in de naam. Op deze stellingen worden pallets opgeslagen. Grote en zware producten zijn dus uitermate geschikt om op deze stellingen op te slaan. Met een palletwagen of heftruck worden deze pallets geladen. U kunt bij deze stellingen kiezen tussen vlonders of metalen legborden. Deze stellingen kunnen tot wel 10 meter hoog gemaakt worden. Ook nog ruimtebesparend dus.

Weet u al met welke stellingen u uw magazijn in gaat richten? En of u voor nieuwe stellingen gaat of toch tweedehandse stellingen?