Wat te doen met je geld? Lees hier onze tips!

Het doel van sparen is niet alleen om geld te verdienen. Rente is natuurlijk een mooie bonus, maar het is niet het hoofddoel. Voor veel mensen is het doel van sparen om een ​​extra buffertje te hebben. Om bijvoorbeeld om iets te kopen of iets te kunnen vervangen. Als de wasmachine beschadigd is of in moeilijke tijden enkele maanden kan overleven, hoef jij je niet meteen zorgen te maken. Maar dit betekent niet dat u al jouw spaargeld op een spaarrekening moet houden. Wij zijn van mening dat de lage spaarrente een goede reden is om verder te kijken dan sparen. Denk bijvoorbeeld aan beleggen, een bedrijf opstarten of investeren in vastgoed.

Investeren en beleggen

Investeren kan op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan beleggen in aandelen. Aandelen kan je kopen van bedrijven die beursgenoteerd zijn. Het is belangrijk om goed uit te zoeken wat voor soort investering je wilt (gaan) doen. Denk bijvoorbeeld aan investeren in crypto. Wanneer je gaat investeren in crypto dan is het belangrijk dat jouw cryptomunten veilig opslaat. Lees daarom bijvoorbeeld altijd reviews over bepaalde cryptowallets. Een review van de electrum wallet vind je bijvoorbeeld gemakkelijk via het internet.

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed kan op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld huizen kopen, opknappen en verkopen of je kan huizen kopen en verhuren. Daarnaast kan je ook investeren in je eigen woning. Denk bijvoorbeeld aan het verduurzamen van je huis. Ja kan verschillende maatregelen nemen om je huis duurzamer te maken en daarmee het energieverbruik te verminderen. Installeer bijvoorbeeld zonnepanelen, isoleer ramen, vloeren, muren en daken en / of koop warmtepompen. De waarde van zo'n investering is dat je energieverbruik wordt verminderd. Dit betekent een lagere uitstoot van CO2 en lagere energiekosten. Hiermee haal je dus dubbele winst.

Investeren in strartups

Een wat ongebruikelijke en minder populaire manier is investeren in vastgoed. In ruil voor een bepaald bedrag krijg je equity. Het is belangrijk om te bepalen waarin je investeert. Het is dus aan te raden om je eerst goed te verdiepen in het bedrijf en de mensen er omheen te leren kennen. Wanneer je start met beleggen in startups zullen er altijd een aantal tussen zitten die uiteindelijk toch falen. Dit is niet raar als je naar de algemene cijfers kijkt. 90% van de startup haalt het uiteindelijk niet. Daarom is het belangrijk om te investeren in iets waar je echt achter staat en niet alleen om het geld doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *