Wat is een transitievergoeding?

Helaas kan het iedereen wel eens gebeuren: ontslagen worden. Dan is het wel belangrijk dat je je rechten kent. In het geval van ontslag kun je namelijk aanspraak maken op een transitievergoeding. Dit is een vorm van ontslagvergoeding. Het verschil tussen een ontslag- en een transitievergoeding zit hem in het feit dat de laatste een wettelijke vergoeding is die is vastgelegd en waar iedereen recht op heeft. Bij wet is via een berekening de hoogte van deze vergoeding vastgesteld. Maar hoe bereken je nu een transitievergoeding zodat je zeker weet dat je het juiste bedrag krijgt uitgekeerd?

Hoe bereken je de transitievergoeding?

Het berekenen van je transitievergoeding is op zich geen hele ingewikkelde som. Jij als werknemer ontvangt namelijk 1/3e bruto maandsalaris per jaar dat je in dienst bent geweest. Deze jaren worden berekend vanaf de eerste werkdag tot en met de laatste dag dat je in dienst bent geweest. Dus als je 3 jaar in dienst bent geweest, dan krijg je 3 keer 1/3e bruto maandsalaris. Het is wel goed om te weten dat er een maximum bedrag is verbonden aan de transitievergoeding en dat is € 83.000,-. Echter is er nog een uitzondering. Wanneer je jaarsalaris boven dit bedrag ligt dan wordt het maximumbedrag aangepast naar het jaarsalaris. Let verder goed op dat het om een bruto bedrag gaat dat je krijgt uitgekeerd en er dus nog belasting af gaat. Je moet rekenen op ongeveer 40%. Om je transitievergoeding te berekenen zijn er tegenwoordig handige tools die je kunnen helpen bij deze berekening.

Wat zijn de voorwaarden voor een transitievergoeding

Ondanks dat bij wet geregeld is dat je bij ontslag recht hebt op een transitievergoeding zijn er toch nog wel wat voorwaarden aan verbonden. Het kan dus zo zijn dat je niet aan de voorwaarden voldoet en je de transitievergoeding misloopt. Let daarom onder andere op de volgende voorwaarden:

  • Het ontslag moet komen van de werkgever. Als je zelf ontslag neemt, heb je dus geen recht op de vergoeding
  • Als je ontslagen bent vanwege ernstig verwijtbaar handelen heb je ook geen recht op de vergoeding
  • Bij ontslag op staande voet is de kans groter dat je geen recht op de vergoeding. Laat dit altijd goed uitzoeken!
  • Je hebt recht op een vergoeding als je vaste medewerker bent, maar ook als je een tijdelijke werknemer bent.
  • Je moet een leeftijd hebben van boven de 18 jaar of minimaal 12 uur per week werken als je onder de 18 jaar bent.

Naast bovenstaande voorwaarden zijn er nog enkele andere voorwaarden die te maken kunnen hebben op het verkrijgen van een transitievergoeding. Je kunt daar alles over lezen bij de juridisch specialisten op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *