Waarom je wel of niet voor een MKB energiecollectief moet kiezen

Als starter is er een groot aantal zaken wat je moet regelen voor je bedrijf. Een van die dingen is het contract omtrent mkb energie. In je zoektocht naar een passend energiecontract voor je onderneming zul je ongetwijfeld al gauw een aanbieding langs zien komen van een zogeheten MKB energiecollectief. Een MKB energiecollectief bestaat uit een grote groep ondernemers en bedrijven die samen voor een scherpe prijs zakelijke energie afnemen. De teksten en beelden waarmee zo’n collectief gepromoot wordt, zijn altijd rooskleurig. Meedoen met een energiecollectief zou jou als ondernemer veel geld kunnen besparen. Maar: is dit wel écht het geval en waar moet je op letten wanneer je wel of niet voor een MKB energiecollectief gaat kiezen? In dit artikel lees je er meer over.

Geld betalen om mee te doen aan energiecollectief

Er gaan namelijk veel verhalen rond over dit soort collectieven. Een MKB energiecollectief adverteert regelmatig met aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn. Wanneer je dat gevoel krijgt bij dit soort acties dan klopt je gevoel meestal wel. Wist je bijvoorbeeld dat je bij de meeste MKB energiecollectieven geld moet betalen om mee te mogen doen? Er is vaak een vorm van entreegeld die je moet betalen voordat je mee mag dingen naar korting op je zakelijke energie. Zeg nou zelf; dat is best een beetje gek. Waarom zou je als startende ondernemer eerst geld gaan betalen om daarna pas te mogen profiteren van eventuele kortingen? Je weet vooraf vaak niet eens hoe hoog die korting echt zal zijn. Om echt geld te kunnen besparen op je zakelijke energierekening kun je dus beter zelf op zoek gaan naar een goede deal.

Nooit compleet aanbod van energieleveranciers

Wat hierbij ook goed is om te weten is dat je nooit een compleet aanbod van mogelijke energiecontracten te zien krijgt in een MKB energiecollectief. Dat komt omdat niet iedere energieleverancier meedoet met dit soort deals. De meeste energiebedrijven zouden best in één klap aan een heel collectief energie willen leveren; dat levert ze immers veel geld op zonder dat ze daar veel voor hoeven te doen. Toch ziet niet ieder energiebedrijf dit soort bulkdeals zitten, waardoor dus niet elke mogelijke energieleverancier in Nederland meedoet. Dat betekent dus dat je nooit het hele aanbod voor zakelijke energie te zien krijgt. De kans is zelfs groot dat er ergens anders een betere aanbieding te scoren is. Hoe je die energiedeal kunt vinden? Simpel: door een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Op energie-zakelijk.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je binnen no time een compleet aanbod te zien krijgt van alle zakelijke energiecontracten.

Bij MKB energiecollectief geen energie op maat

Zijn er dan helemaal geen voordelen te vinden aan een MKB energiecollectief? Nou, misschien eentje dan: in zo’n collectief krijg je geen energie op maat. Er wordt een pakket samengesteld waarbij iedere deelnemer van hetzelfde pakket energie kan profiteren. Dat betekent dus dat wanneer je over het algemeen meer gebruikt dan de gemiddelde deelnemer je in verhouding goedkoper uit kan zijn. Let op: kán zijn betekent nog niet dat dat altijd het geval is. Vooraf weet je immers niet wat de prijzen gaan worden. Daarnaast is het best vreemd dat je geen zakelijke energie op maat afneemt. De kans is op die manier groot dat je (net) te veel betaalt voor wat je verbruikt. Dat is toch hartstikke zonde? Daarom raden we het kort maar krachtig aan om niet te kiezen voor een MKB energiecollectief wanneer je op zoek bent naar een scherpe en interessante energiedeal. Wil je een keer de gok wagen en kijken of zo’n collectief iets voor jouw bedrijf is? Dan kun je het natuurlijk altijd proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *