Verstandig beleggen: Zo doe je dat

Weet jij al hoe je verstandig beleggen kunt? Met de negatieve spaarrentes op de rekeningen is het niet meer aantrekkelijk om jouw geld erop te zetten. Als je nog een rendement wilt behalen kun je beter naar de beleggingsopties gaan kijken. Als beginner is het echter niet eenvoudig om hiermee aan de slag te gaan. Een professional kan jou dan helpen bij het maken van de juiste keuzes. Een van de bedrijven die je hiervoor in kunt schakelen is Synvest. Als je toch zelf aan de slag wilt gaan, moet je goed weten hoe je begint. 

Verstandig beleggen met jouw financiële situatie 

Verstandig beleggen begint met doelen stellen. Je moet jouw financiële situatie hiervoor goed in de gaten houden en een doel gaan stellen. Zo kun je het geld bijvoorbeeld gebruiken voor het aflossen van de hypotheek, een spaarpot voor de kinderen aanleggen of wat extra geld hebben voor jouw pensioen. Aan de hand van jouw financiële situatie kun je dan gaan kijken welk geld je op dat moment voor langere tijd kunt gaan missen. Dit moet altijd in het achterhoofd gehouden worden. Je kunt het geld namelijk niet ineens opnemen als er iets aan de hand is. 

De vormen van beleggen bekijken 

Na het stellen van doelen moet je door naar de verschillende vormen van een belegging. Verstandig beleggen is namelijk ook kijken wat er allemaal mogelijk is en wat het beste voor jou gaat zijn. Daarbij moet je ook bij jezelf nagaan hoeveel tijd en moeite het mag gaan kosten. Van hieruit kun je gaan bepalen of je alles gaat uitbesteden aan een vermogensbeheerder of dat je zelf gaat beleggen. Bij zelf beleggen kun je weer gaan kijken naar beleggingsfondsen of het kopen van aandelen. Door voor fondsen te kiezen heb je vaak een beter rendement dan bij aandelen. 

Jouw kansen spreiden voor de risico’s 

Verstandig beleggen doe je ook door jouw kansen te spreiden. Als er een bedrijf verlies lijdt, heb je jouw andere belegging nog om dit op te vangen. Hierdoor ga je de risico’s ook meer beperken. Door jouw geld op een bedrijf in te zetten kan het immers ook voorkomen dat je al jouw geld kwijt gaat raken. Ook moet je ook hier er weer aan gaan denken dat je niet jouw volledige geld inzet en uitsluitend in gaat zetten wat je kunt gaan missen. Alleen dan weet je dat je de risico’s kunt gaan dragen in de toekomst. 

De mogelijkheden zelf gaan bekijken 

Verstandig beleggen brengt dus veel met zich mee. Als je eenmaal weet hoe je het uit kunt voeren, kun je ervoor zorgen dat er geen al te grote verliezen komen en je aan het einde een mooi rendement hebt behaald. Door samen met een professional te gaan kijken naar de opties heb je nog meer mogelijkheden. Je kunt ook alleen advies opvragen, om daarna zelf aan de slag te gaan. Met jouw pensioen heb je een interessant bedrag extra om uit te geven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *