Schoon drinkwater op de boot

Een heerlijke dag op de boot, of misschien ga je wel met de boot op vakantie. In beide gevallen heb je voldoende schoon drinkwater nodig aan boord, met een watertank boot kun je dit realiseren. De tank moet natuurlijk wel voldoen aan bepaalde eisen, om te garanderen dat je het water veilig op kunt slaan in de tank. Zo moet de tank goed te onderhouden zijn, zodat je altijd een schone tank hebt om het water in te kunnen doen. Kies niet voor een te grote tank, als je niet veel water gebruikt. 

Hoe onderhoud je een watertank

Voor het opslaan van drinkwater moet je een aparte watertank boot hebben, het water moet van een schone bron komen. Het is verstandig om de tank alleen te gebruiken voor drinkwater, reinig en controleer de tank regelmatig om er zeker van te zijn dat het water nog drinkbaar is. Veel tanks hebben een zogeheten inspectiedeksel, waardoor je uitstekend de tank kunt controleren. Bewaar het water ook niet te lang in de tank, maximaal 3 dagen en dan weer vers water erin doen.

Vullen van de tank

Ga je de watertank boot vullen met vers drinkwater, vergeet dan nooit om je eigen slangen hiervoor te gebruiken. Vaak lijkt het handig als er al een slang aanwezig is bij de kraan, echter weet je nooit wat daarmee is gebeurd. Ga altijd voor zekerheid en kies ervoor om je eigen slangen te gebruiken, waarvan je zeker weet dat ze schoon en fris zijn. Maak na het vullen van de tank de slangen weer goed schoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *