Persoonlijke kerstpakketten zijn nog altijd het populairst

  • door
Kerstpakketten

Het kost veel moeite om iedereen een eigen kerstpakket te geven dat echt persoonlijk is. En toch zijn dat de kerstpakketten waar mensen soms jaren later nog over praten.  Het is dan ook geen gek idee om een kerstpakket voor je medewerkers echt persoonlijk te maken. Daarmee maak je een goede indruk en laat je zien hoeveel waarde je hecht aan wat je personeel doet.

Divers aanbod

Hoe doe je dat?

Het zelf samenstellen van een kerstpakket vraagt om een goede voorbereiding. Je wil dat het pakket aansluit bij de wensen van de medewerkers. Dat proces start met een eenvoudige vraag: hoe goed ken je het bedrijf waar je voor werkt? Begin bij het begin. Probeer eens te omschrijven hoe jij de organisatie ziet en welk soort kerstpakket daar naar jouw idee bij past. Raadpleeg het personeelsbestand om een inzicht te krijgen in hoe het bedrijf is samengesteld naar bijvoorbeeld leeftijd en geslacht. Let ook op de samenstelling van specifieke afdelingen: meer mannen of meer vrouwen, groot of klein? Dit en meer heeft allemaal effect op die keuze voor een kerstpakket. 

Rituals

Sparren met collega’s

Leg je ideeën ook eens voor aan een paar collega’s binnen verschillende afdelingen. Daardoor krijg je een idee hoe binnen de organisatie over de eindejaarsattentie wordt gedacht. Vervolgens kun je een aantal opties kiezen. De ene optie is meer geschikt voor een bepaald persoon dan de ander. Een persoonlijk kerstpakket hoeft dus niet te betekenen dat echt iedereen een eigen pakket krijgt. Je kunt er ook voor kiezen een aantal opties te geven.