Een bedrijf aan de Nederlandse oostgrens? Dan biedt de Duitse markt mogelijkheden

linkbuilding duitsland

Wanneer je een bedrijf bezit waarvan je de producten en/of diensten in principe even gemakkelijk aan Nederlandse als aan Duitse consumenten kunt verkopen, dan zou het zonde zijn als je van de omvangrijke Duitse markt geen gebruik zou maken. Dit geldt zeker als je gevestigd bent in het (zuid)oosten van Nederland. Om je toegang te verschaffen tot de Duitse markt is het opbouwen van naamsbekendheid aldaar natuurlijk wel van belang. Ook dien je ervoor te zorgen dat je toegankelijk bent voor Duitse internetters. Een Duitse website heeft dan dus een grote prioriteit, net als het in dienst nemen van iemand met Duitse taalkennis, zodat je je ‘Kundenservice’ naar een hoger niveau kunt tillen. Je website goed vindbaar maken via speciaal op Duitsland gerichte zoekmachineoptimalisatie is een volgende stap. Linkbuilding Duitsland zou het wat dat betreft helemaal afmaken. Lees hieronder hoe je dit laatste tot stand kunt brengen.

linkbuilding duitsland

Op welke manieren kun je Duitse linkbuilding tot stand brengen?

Linkbuilding in Duitsland zou je op bijvoorbeeld de volgende manieren kunnen laten verlopen:

  • Je kunt artikelen (laten) plaatsen op webpagina’s die speciaal voor linkbuildingartikelen zijn ontworpen. In zo’n artikel wordt dan uiteraard een linkje verwerkt naar jouw website.
  • Je zou kunnen proberen een gastpublicatie te schrijven voor plaatsing een goed lopend blogpagina.
  • Je kunt je bedrijf laten registreren in online bedrijvengidsen. Ook daar kun je immers backlinks mee ‘scoren’.
  • Je zou je kunnen inspannen om je site te registreren bij een aan jouw werkveld gerelateerde Duitse startpagina.
  • Je kunt bedrijven aanschrijven om een uitruil aan backlinks te doen. Uiteraard neem je dan contact op met organisaties die min of meer van dezelfde sector deel uitmaken als jij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *