Detailhandel op Instagram

  • door

Detailhandel op Instagram

Mensen gaan tegenwoordig steeds meer verdienen. De vraag naar producten, ook uit de detailhandel stijgt hierdoor. Het is dus belangrijk dat de detailhandel zich goed blijft ontwikkelen en meegaat in onder andere de technologische ontwikkelingen voor de marketing. Neem een voorbeeld aan social media, wat een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Waar eerst Facebook de markt leidde, komen steeds meer verschillende platformen hierbij naar voren zetten. Een van deze platformen is Instagram. Instagram is een platform waarbij mensen foto’s of video’s op hun account kunnen zetten en mensen deze vervolgens kunnen liken. Op de vraag, hoe zorg je ervoor dat de detailhandel zich verbeterd in marketing en verkoop? Gebruik Instagram!

Waarom Instagram?

Zoals net al aangegeven draait het bij Instagram op foto’s en video’s. Dat is precies wat de detailhandel nodig heeft. Bij de detailhandel denk je vooral aan kledingwinkels, bakkerijen, supermarkten en meubelwinkels. Dit zijn allemaal objecten, die zichtbaar gemaakt kunnen worden op basis van een simpele foto, datgene wat Instagram aanbied. Wanneer er een account aangemaakt wordt en een bedrijf hier foto’s van opzet, zien mensen dit. Ze gaan dit vervolgens met elkaar delen en mensen zien wat voor producten worden aangeboden. Het is een marketingstrategie waarbij de verkoopresultaten hierdoor ook verbeterd kunnen worden. Het is dus een win-winsituatie.

Waarom chatkracht?

De rol die chatkracht hierin kan spelen is het verkoopgedrag van mensen stimuleren. Door verschillende foto’s of video’s te plaatsen waarbij mensen getriggerd worden om te delen of te liken, zou dit kunnen leiden tot meer verkoop. Het is dus aan de chatspecialisten om ervoor te zorgen dat er een trigger komt die mensen stimuleert. Ook kunnen er vragen beantwoord worden die via de directe berichten gestuurd kunnen worden. Je zou denken dat iedereen dit kan, maar doordat de detailhandel groot is, zul je je moeten aanpassen en moeten richten op meerdere segmenten en zul je dus multifunctioneel ingesteld moeten zijn, iets waar de chatspecialisten van chatkracht over beschikken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *