De toekomst van menuborden

  • door

Menuborden zie je steeds vaker voorbijkomen. Het is dan ook een uitvinding voor de toekomst. Digitale menuborden zijn schermen in een restaurant waar je alle gerechten op kunt zien met de prijzen. Ook promoties en ingrediënten kunnen te zien zijn. Deze schermen worden vaak gebruikt om de verkoop te stimuleren door middel van video’s of foto’s. Ook kunnen de schermen een QR-code bevatten, deze zijn dan ook op de tafels aangebracht. Op deze manier kunnen de klanten gemakkelijk via hun mobiel het menu bekijken en iets bestellen.

Handig middel

Digitale menuborden inzetten is een investering om jouw assortiment, aanbiedingen en acties duidelijk over te brengen op de klant. Dit scheelt ontzettend veel papier en is dus ook nog is duurzaam. Wat handig is aan menuborden is dat je altijd een aanpassing aan het bord kan laten doen, mocht er iets veranderd moeten worden. Dit kun je bijvoorbeeld doen als een product of gerecht is uitverkocht of als je een prijs wilt wijzigen. Ook kun je kassasoftware koppelen aan de menuborden. Hierdoor veranderen de prijzen van je producten automatisch mee op je beeldscherm. Een van de grote bedrijven in menuborden is ZetaDisplay.

Beter voor de verkoop

Ook acties en aanbiedingen kun je communiceren op de menuborden met jouw klanten. De digitale menuborden dragen dus ook bij aan het stimuleren van de omzet. Hierbij kun je denken aan impulsaankopen, cross-selling & up-selling. Narrowcasting kent een erg hoge attentiewaarden, hierdoor zullen je aanbiedingen en acties beter overkomen bij de doelgroep. Digitale schermen leggen namelijk 400% meer weergaven vast dan statische schermen. Maar de digitale menuborden zijn niet alleen beter voor de verkoop, op de langere termijn bespaar je ook heel wat kosten. De aankoopprijs van een digitaal menu is natuurlijk hoger dan die van een klassiek menubord met posters. Maar dit haal je er zeker uit. Een statisch menubord moet je namelijk steeds vervangen, als je iets wilt veranderen aan het menu. Hiervoor betaal je veel kosten. Denk aan druk-, transport- en personeelskosten. Zo zijn er dus genoeg redenen om digitale menuborden te overwegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *