3 duurzame keuzes voor in je kantoor

  • door

Na het thuiswerken tijdens corona mogen meer en meer mensen weer naar kantoor. Misschien nog niet de hele week, maar in ieder geval weer een aantal dagen per week. Fijn! Ben jij ook zo blij om terug te zijn? Heb je je werkplek, en je collega’s, gemist? Nu jullie weer met z’n allen op kantoor zitten is het misschien wel hét juiste moment om eens de duurzaamheid van jullie kantoor onder de loep te nemen. Want hoe duurzaam is jullie kantoor eigenlijk? Wij geven jullie een aantal makkelijke tips hoe je van jullie kantoor makkelijk een duurzaam kantoor kunt maken!

Het LED Paneel

Ken jij het LED paneel al? LED panelen zijn een duurzaam alternatief voor welke vorm van verlichting dan ook! Een LED paneel is een plaatvormige verlichtingsbron die je in het plafond opneemt. Het licht verspreidt zich daardoor gelijkmatig de ruimte in. En dit is bij andere verlichting heel anders. Bij een TL-Buis gaat e=bijvoorbeeld en groot deel van het licht verloren doordat het omhoog tegen het plafond kaatst. De verlichting van het LED  paneel is zoals de naam als suggereert LED technologie, LED verlichting staat sowieso al bekent om het duurzame en efficiënte karakter. Het LED paneel is dus een duurzame keuze!

De mok

Koffiedrinken is op de meeste kantoren net zo een integraal onderdeel  van de dag als vergaderen of lunchen. Er worden op een dag heel wat koppen zwart goud gezet… En waar drinken jullie dit uit? Op veel kantoren wordt er nog steeds koffie gedronken uit het koffie apparaat in de gang, waar elk kopje apart in een plastic wegwerpbekertje komt. Zonde van al het weggegooide materiaal! Dit kan duurzamer, namelijk door iedereen een eigen mok te geven. Als iedereen een eigen mok heeft, en hier zijn koffie of thee uitdrinkt, scheelt dit ontzettend veel plastic afval. Leuk idee: laat een mok bedrukken met jullie bedrijfsnaam of slogan. Zo werk je meteen aan het teamgevoel en de band met het bedrijf.

Vegetarische lunch

Over eten en drinken gesproken, hoe lunchen jullie bij jou op kantoor? Een manier om jullie bedrijf in een klap een stuk duurzamer te maken is door over te stappen op een vegetarische lunch. Vegetarisch eten is veel duurzamer dan vlees! Als jullie allemaal voortaan je boterham vegetarisch beleggen scheelt ook dit weer heel veel. Maak er iets leuks van en bestel vegetarische lunchitems waarmee iedereen zelf zijn lunch kan samenstellen. Varieer en je zult snel merken dat ook een vegetarische lunch hartstikke lekker is!