Alleen mooie woorden is niet genoeg

Onderstaande column verscheen afgelopen week in het FD. En hoewel startups inmiddels hoog op de politieke agenda staan heeft de auteur toch een punt. Alleen mooie woorden spreken over startups is niet genoeg. De actiepunten uit StartupNL moeten ook gewoon gerealiseerd worden. En dat kan alleen als nog meer Kamerleden zich inzetten voor een goed startupklimaat. Aukje de Vries, mijn collega-Kamerlid met Financien in portefeuille heeft bijvoorbeeld onlangs een agenda gepresenteerd om wet-en regelgeving FinTech-startupvriendelijk te maken. Geen overbodige luxe in de wereld van de AFM en DNB.
We zijn dus op weg, maar nog niet klaar. En als Neelie Kroes straks afscheid neemt van StartupDelta moeten we de positieve energie vast zien te houden! Om die reden ben ik samen met anderen aan het nadenken over een belangenvereniging voor en door startups. Zodat de druk op de ketel blijft en we alle 43 punten uit StartupNL én meer straks af kunnen strepen!

 

“Creëer draagvlak voor uw platform”

Email this to someoneShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+
Written by:

Comments are closed.